Skip to content

Case Fingersoft: Talentgate kirkasti rekrytointitarvetta ja löysi tehtävään sopivan työntekijän

Fingersoftin Admin-tiiminvetäjä Mirva Visuri tuskaili liian suuren työmäärän kanssa ja tarve uudelle työntekijälle oli selvä. Talentgate auttoi Visuria kirkastamaan rekrytointitarvetta ja löytämään tehtävästä motivoituneen henkilön kasvamaan rooliin.

Lisäkäsille oli tarve, mutta aikaa rekrytoinnille ei tahtonut löytyä

Kun Visurin työmäärä kasvoi, tarve lisäkäsille oli selvä. Edessä olisi todennäköisesti pitkä ja raskas rekrytointiprosessi, mikä ei tuntunut houkuttelevalta.

”Olin käytännössä jäänyt yksin tehtävään ja työmäärä oli valtava yhdelle ihmiselle. Olin keskustellut tilanteesta sekä esihenkilöni että HR:n kanssa ja oli selvää, että lisäkäsille on tarvetta. Siinä vaiheessa ei vielä oltu varmoja mitä halutaan ja miltä uuden henkilön rooli näyttäisi”, Visuri muistelee.

Talentgate oli lähestynyt Fingersoftin HR-osastoa alkavan koulutusohjelman tiimoilta. Pian Visurilta kysyttiin, voisiko rekrytoiva koulutusohjelma olla sopiva väylä etsiä uutta osaajaa. 

”Koin, että rekrytoiva koulutusohjelma mahdollistaisi sen, että apua saataisiin suhteellisen nopeasti. Samalla voisimme kirkastaa rekrytointitarvetta. Päätös tuntui helpolta ja sanoin, että tämä kuulostaa täydelliseltä”, Visuri kertoo.

TALENTGATE OSASI KITEYTTÄÄ TARPEEN JA LÖYSI TEHTÄVÄÄN SOPIVAT KANDIT

Visuri keskusteli rekrytointitarpeesta ja toiveista Talentgaten Marika Södermanin kanssa, joka löysi tehtävään kolme potentiaalista haastateltavaa.

”Olin yllättynyt hakijoiden laadusta, kuka tahansa heistä olisi voinut olla meille sopiva. Kaikkien hakijoiden kohdalla jäi hyvä fiilis, mutta joukosta erottui yksi, joka halusi tehdä juuri tätä työtä mitä meillä oli tarjolla”, Visuri muistelee.

Talentgaten Marikasta oli suuri apu sopivan osaajan löytymisessä.

”Oli hienoa, miten Marika osasi tunnistaa meidän tarpeen paremmin kuin me itse. Marika kehotti olemaan avoimin mielin kandien suhteen ja vakuutti myös lopussa, että valitsemamme osaaja on juuri meille sopiva”, Visuri kertoo.

Haastateltavista löytyi osaaja, joka täydensi Visurin tapaa työskennellä.

”Olen hyvä suurissa kokonaisuuksissa mutta en jaksa keskittyä yksityiskohtiin. Koulutusohjelmasta löytyi osaaja, jolta löytyy silmää yksityiskohdille. Täydennämme loistavasti toisiamme”, Visuri iloitsee.

UUSI OSAAJA LÖYTYI HELPOSTI REKRYTOIVASTA KOULUTUSOHJELMASTA

Visuri kertoo, että suorarekrytointiin verrattuna rekrytointi koulutusohjelmasta tuntui helpolta ja nopealta.

”Se aika, mikä säästettiin varsinaisessa rekrytointiprosessissa, oli mahdollista käyttää uuden osaajan perehdytykseen. Rekrytoiva koulutusohjelma on loistava väylä etsiä uutta työntekijää silloin, kun kyseessä on aito tarve uudelle osaajalle”, Visuri vakuuttaa.

Sen lisäksi, että koulutusohjelma antaa aikaa uuden osaajan perehdytykseen, antaa asiantuntijakoulutus osallistujalle avaimet menestyä tehtävässä.

”Koulutusohjelma antoi tukea perehdytykseen. Kun taloon tulee henkilö kasvamaan tehtävään on helpompi antaa aikaa perehdytykseen ja uuden oppimiseen. Työtehtäviä lisättiin sitä mukaa, kun osaaminen karttui”, Visuri muistelee.

Uuden osaajan myötä Visurin työtaakka on helpottanut ja taloon on saatu henkilö, jolta löytyy potentiaalia kasvaa isompiinkin saappaisiin.

”Aikaa on vapautunut tiimin kehittämiselle ja toimintaa on viilattu parempaan suuntaan. Meidän osaltamme kaikki meni täydellisesti”, Visuri iloitsee.

 

Onko yrityksessäsi tarve lisäkäsille tai kaipaatko apua kirkastamaan rekrytointitarvetta?
Jätä yhteydenottopyyntö niin olemme sinuun yhteydessä.