Skip to content

Evidensia löysi koulutusohjelmasta sopivan osaajan lisäksi sitoutuneen työkaverin

Evidensian viestintäpäällikkö, Jari Pulkkinen, etsi rekrytoivan koulutusohjelman kautta osaajaa kasvamaan monipuolisiin verkkomarkkinoinnin tehtäviin. Ohjelman kautta löytyi tehtävään pätevä osaaja, jolta löytyi ennen kaikkea intoa ja halua oppia uutta. 

Evidensian toiminnan laajentumisen myötä Pulkkisen tiimissä oli tarve uudelle työntekijälle hellittämään kasvavaa työmäärää. Tarve uudelle osaajalle oli selkeä ja tehtävä oli alustavasti määritelty. Talentgaten Ville Nurminen kertoo tarvekartoituksesta seuraavasti:

”Pulkkinen kertoi, että hänen tiimissään olisi tarve uudelle osaajalle verkkosivujen sisällöntuotantoon ja koordinointiin. Pulkkinen oli valmis ottamaan henkilön oppimaan ja kasvamaan tehtävään, joten rekrytoiva koulutusohjelma oli erinomainen väylä etsiä uutta osaajaa”

Pulkkiselle rekrytoiva koulutusohjelma oli palveluna entuudestaan tuttu, sillä hän oli hyödyntänyt palvelua edellisessä työtehtävässään. Pulkkisen mielestä rekrytoiva koulutusohjelma on erityisen toimiva väylä koulutuksen tukiessa itse työssäoppimista.

”Ohjelman kautta rekrytoiminen mahdollistaa ohjatun opiskelun rekrytoitavalle. Työpaikalla perehdytys hoidetaan toki normaaliin tapaan, mutta substanssiin työntekijä saa lisäksi hyödyllistä tietoa koulutuksesta.”

Future Business Talent -koulutusohjelman tavoitteena on auttaa uransa alkuvaiheessa olevia nuoria työllistymään oman alan työtehtäviin. Työtehtäviä tukeva koulutuskokonaisuus antaa työntekijälle tarvittavat työkalut tehtävässä menestymiseen.

”Koulutusohjelmaan hakeutuu tyypillisesti hiljattain korkeakoulusta valmistunut työnhakija, joka etsii väylää oman alansa työtehtäviin. Usein näillä hakijoilla on vahva teoreettinen osaaminen mutta käytännön osaamista uupuu, vaikka kokemusta työelämästä onkin ehtinyt kertyä”, Nurminen lisää.

Pulkkinen etsi koulutusohjelmasta osaajaa hyvin spesifiin tehtävään.

Nurminen tiesi mitä etsimme ja osasi ehdottaa meille sopivia tekijöitä. Haastatteluiden perusteella valitsimme meille sopivimman tekijän”

Evidensian tehtävään valikoitui kauppatieteiden maisteriksi valmistunut henkilö, jolta löytyi markkinoinnin teoriaosaamisen lisäksi vahva suomen ja englannin kielen taito.

”Onnistuimme löytämään tehtävään sopivan tekijän, jolla oli ennen kaikkea intoa oppia uutta”, Pulkkinen kommentoi.

Pulkkinen kertoo, että uuden osaajan myötä Evidensialla saatiin käynnistettyä erilaisia digitaalisen markkinoinnin projekteja.

”Tärkein on kuitenkin se, että saimme erittäin hyvän ja sitoutuneen työkaverin”

Ville Nurminen oli tukena uuden osaajan löytymisessä koko hakuprosessin ajan, aina työpaikkailmoituksen muotoilusta henkilön valintaan asti. Pulkkisen mielestä asiointi Talentgaten kanssa oli ennen kaikkea vaivatonta.

”Suosittelisin rekrytoivaa koulutusohjelmaa erityisesti niille, joilla on tarve uudelle työntekijälle, mutta ei vielä mahdollisuutta heti lähteä palkkaamaan uutta työntekijää. Ohjelman kautta on mahdollista huomata ne hyödyt, jota lisätyöntekijä tuo yritykselle.”

 

Onko yrityksessäsi tarve lisäkäsille mutta rekrytointi ei ole juuri nyt mahdollista?
Jätä yhteydenottopyyntö niin olemme sinuun yhteydessä.