Skip to content

Rekrytoiva koulutusohjelma työnhaun väylänä

Rekrytoiva koulutusohjelman on yksi työnhaun väylä, jonka avulla voit syventää osaamistasi tai kouluttautua uudelle alalle. Koulutusohjelman rekrytoinneissa korostuu työnhakijan osaaminen, kiinnostuksenkohteet sekä persoona, joiden avulla me Talentgatella yritämme löytää juuri sinulle oikean urasuunnan. Näin ollen voit työllistyä tehtäviin, joihin sen hetkinen osaamisesi ei välttämättä suorarekrytoinnin kautta riitä.

Osaajaprofiili on käyntikorttisi

Koulutusohjelmat toteutetaan yhteistyössä ELY-keskusten ja TE-palveluiden kanssa. Virallinen hakemus koulutusohjelmaan jätetään TE-toimistolle, joka tekee päätöksen ohjelmaan valituista hakijoista. Varsinaisen hakemuksen lisäksi hakijoita pyydetään täyttämään osaajaprofiili Talentgaten rekrytointijärjestelmään. Profiilin avulla saamme tiedon osaamisestasi ja mielenkiinnonkohteistasi, jonka avulla pystymme arvioimaan potentiaaliasi rekrytoivien yritysten tarpeisiin. Profiili on käyntikorttisi, jonka avulla esittelemme osaamistasi myös rekrytoiville yrityksille, joten tuo esille osaamisesi mahdollisimman konkreettisesti ja tarkista myös mahdolliset kirjoitusvirheet.

Ohjelman hakuaika vaihtelee 4-6 viikkoon ja käymme jo hakuajan aikana hakemuksia läpi yhdessä TE-toimiston kanssa. Mikäli hakemuksesi hyväksytään, saat kutsun koulutusohjelman infotilaisuuteen, jossa kerromme tarkemmin koulutussisällöstä, aikataulusta sekä ohjelmassa mukana olevista rekrytoivista yrityksistä.

”Infotilaisuuden tarkoituksena on avata keskustelua ja kertoa koulutusohjelman tuomista työllistymisen mahdollisuuksista. Tilaisuudessa pyrimme tutustumaan hakijoihin tarkemmin, jotta voimme arvioida mihin tehtäviin he soveltuvat”, Talentgaten asiakkuuspäällikkö Ville Nurminen kommentoi.

Valmistaudu kertomaan infotilaisuudesta lyhyesti työtaustastasi, tavoitteistasi sekä millaisiin tehtäviin haluaisit ohjelman kautta työllistyä.

”Koulutusohjelman kautta työnhakijalla on mahdollisuus päästä työskentelemään tehtäviin, joihin hänellä ei välttämättä suorarekrytoinnin kautta ole mahdollisuus työllistyä. Ymmärrämme, että hakijoilla on myös muita hakuprosesseja käynnissä ja siksi haluamme kuulla, mitkä ovat hakijan odotukset koulutusohjelman suhteen”, Ville Nurminen lisää.

Osaamisen lisäksi arvioimme myös persoonaasi

Infotilaisuuden jälkeen perehdymme profiiliisi tarkemmin. Mikäli taustasi ja osaamisesi sopivat yrityksen tarpeisiin, esittelemme profiilisi yrityspäättäjälle. Taustasi lisäksi motivaatiosi työllistyä uusiin tehtäviin ja persoonasi ovat tärkeitä, sillä ohjelmien kautta yritykset rekrytoivat tulevaa potentiaalia. Tämä on hyvä huomioida myös profiilia täyttäessä.

Koulutusohjelmassa mukana olevat yritykset sekä tehtävät löytyvät koulutusohjelman nettisivuilta. Ville Nurminen kertoo, että tehtävät ovat lähtökohtaisesti piilotyöpaikkoja, jotka eivät ole julkisesti tiedossa. Piilotyöpaikat viittaavat siihen, että yrityksessä on havaittu aito tarve uudelle työntekijälle ja rekrytointi on lähitulevaisuudessa ajankohtaista:

”Rekrytoinneissa tapahtuu jatkuvasti muutoksia. Edessä voi olla esimerkiksi työntekijän eläköityminen tai työpaikanvaihto, mikä johtaa luonnollisesti siihen, että yrityksessä kaivataan lisää työvoimaa. Toisaalta yritys voi olla muutoksen edessä tai tiedossa on uusi projekti, jonka myötä yritykseen halutaan kasvattaa uutta osaamista.”

Huomioithan, että nettisivuilla esiteltyjen tarpeiden lisäksi mukana on usein myös muita yrityksiä. Lisäksi saamme viikoittain uusia tehtävämäärittelyjä asiakastyön kautta. Näin ollen mukaan kannattaa hakea, vaikka listatuista tehtävistä ei löytyisi juuri itselle sopivaa positiota. Yrityksen kiinnostuessa profiilistasi järjestämme ajan haastattelua varten. Asiakkuuspäällikkömme soittaa sinulle kertoakseen tarkemmin yrityksestä ja tehtävänkuvasta, jonka jälkeen sovitaan aika haastattelulle.

Valmistaudu haastatteluun perehtymällä yritykseen ja konkretisoimalla omaa osaamistasi

Haastattelukierroksia voi olla yksi tai useampi, riippuen työnantajasta ja tehtävänkuvasta. Valmistautuminen haastatteluun voi tuntua haastavalta, etenkin jos tarkkaa tehtävänkuvaa ei ole kirjattuna. Uravalmentajamme Henni Nikkilän mukaan haastattelutilanne ei juurikaan eroa suorarekrytoinnin työhaastattelusta ja ohjeistaa valmistautumaan haastatteluun seuraavasti:

”Ennen työhaastattelua on tärkeää tutkia yrityksen taustat. Yrityksen nettisivuilla ajankohtaista -osiossa kerrotaan usein tärkeistä asioista, jotka on hyvä tietää. Yrityksiä kiinnostaa ennen kaikkea potentiaali ja motivaatio, joten näitä teemoja kannattaa nostaa esille keskustelussa.”

Henni Nikkilä suosittelee valmistautumaan vastaamaan ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitkä ovat vahvuutesi ja kehityskohteesi?
  • Miksi olet kiinnostunut juuri meidän organisaatiostamme?
  • Millaista osaamista tuot yritykseen?
  • Mitkä asiat motivoivat sinua?

 

Mikäli molemminpuolinen kiinnostus löytyy, solmitaan koulutusohjelman ajaksi koulutussopimus. Tämän jälkeen alkaa varsinainen koulutusohjelma, jonka kautta pääset matkalle kehittämään omaa osaamistasi ja työllistymään uusiin tehtäviin!

Jäikö jokin asia mietityttämään? Projektiasiantuntijamme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää koulutusohjelmasta tai hakuprosessista. Löydät yhteystiedot alta.

Puhelin: 010 231 6922
Sähköposti: recruitment@taletgate.fi