Skip to content

Kokeneelle markkinoinnin ammattilaiselle löytyi koulutusohjelmasta täydellinen työpaikka

Etsiessään uutta kokoaikatyötä Jaana Hietala huomasi, että se oli haastavampaa kuin hän oli kuvitellut. Toistuvasti varasijalle jääminen sai Hietalan miettimään, onko hän liian vanha työnantajien silmissä. Törmättyään rekrytoivaan koulutusohjelmaan Hietala jäi pohtimaan voisiko koulutusohjelman kautta aidosti työllistyä. Rekrytoiva koulutusohjelma kuitenkin yllätti täydellisellä mätsillä!

Vahva kokemus ei avannutkaan ovea uuteen työhön

Kun Hietala jäi työttömäksi juuri ennen pandemian alkua, oli hän tehnyt pitkän uran monipuolisissa markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä. Työkokemusta oli kertynyt eri teknologia-alan yrityksissä, aina mikroyrityksistä kansainvälisiin pörssiyrityksiin. Muutaman vuoden Hietala teki osa-aikatyötä markkinoinnin ja viestinnän freelancer-konsulttina.

Konsulttina pääsin tekemään mielenkiintoisia asiakasprojekteja, mutta jatkuvien uusien toimeksiantojen metsästäminen ja niiden lyhytkestoisuus alkoi tympiä. Halusin takaisin palkkatöihin, jotta voisin keskittyä yhden yrityksen kehittämiseen”, Hietala toteaa.

Näin ollen Hietala ryhtyi etsimään uutta työtä, mutta sen löytyminen ei ollutkaan niin helppoa.

"Olin jo pidempään etsinyt kokoaikaista työtä ja laajentanut myös työnhakualuetta. Kävin useammassa haastattelussa mutta jäin usein kalkkiviivoille. Osa yrityksistä sanoi suoraan, että palkkatoive ei kohtaa haettavaan tehtävään tai että ne etsivät tehtävään nuorempaa tekijää. Tuli tunne, että olen viisikymppisenä liian vanha tai kokenut saadakseni haluamaani työtä", Hietala kertoo.

 

Talentgate osasi yhdistää työnhakijan ja työnantajan

Hakiessaan töitä Hietala törmäsi Talentgaten rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jossa oli mukana useita kiinnostavia yrityksiä.

”Suhtauduin rekrytoivaan koulutusohjelmaan epäilevästi ja pohdin, onko koulutusohjelman kautta aidosti mahdollisuus työllistyä. Päätin kuitenkin kokeilla onneani ja hain mukaan”, Hietala kommentoi.

Haettuaan koulutusohjelmaan Hietala kävi haastattelussa mielenkiintoisissa yrityksissä. Yhteistä säveltä ei kuitenkaan löytynyt. Talentgate asiakkuusvastaava, Marika Söderman, vaistosi että Jaanalta voisi löytyä oikeanlaista osaamista Tecinspiren tehtävään.

”Tecinspire etsi koulutusohjelman kautta selkeästi kokeneempaa osaajaa. Hietalalla oli juuri oikeanlainen asenne sekä olemus, mitä tehtävään vaadittiin. Lisäksi aavistin, että työnhakijan ja yrityksen kemiat voisivat täsmätä”, Söderman toteaa.

Kun Söderman soitti Hietalalle ohjelmistoalalla toimivasta Tecinspirestä, Hietala ei ollut vakuuttunut.

”Kun Marika kertoi minulle Tecinspirestä en ollut alkuun lainkaan innostunut. Eihän minulla ollut kokemusta ohjelmistoalasta, enkä kokenut sitä kovin kiinnostavaksi”, Hietala kertoo.

Työnhaussa erilaiset ympäristöteknologia-alan yritykset vetosivat Hietalaan. Hän oli erityisen kiinnostunut dataohjautuvasta markkinoinnista ja sen kehittämisestä. Ensisijaisena tavoitteena oli kuitenkin löytää työpaikka, jossa on avoin työkulttuuri ja jossa hänen vahvaa kokemustaan osataan arvostaa ja hyödyntää.

"Työnhaussa olin lukkiutunut siihen, että halusin tietylle alalle töihin. Marika haastoi minua ja kertoi, että Tecinspirellä etsivät nimenomaan kokeneempaa osaajaa ja että he ovat kiinnostuneita dataohjautuvasta markkinoinnista, jota nimenomaan halusin tehdä", Hietala muistelee.

Södermanin suosituksesta Hietala kävi haastattelussa, jonka myötä hänelle tarjottiin Tecinspireltä markkinointipäällikön paikkaa.  

 

Epäilyksistä huolimatta koulutusohjelmasta löytyi täydellinen mätsi

Pian koulutusohjelman alkaessa Jaana huomasi, että Tecinspire oli juuri sellainen työpaikka, mitä hän oli etsinyt. Hietala kehuu Talentgaten Södermania, joka osasi yhdistää toisilleen sopivan työnhakijan ja työnantajan.

"Marika välitti aidosti ja onnistui löytämään minulle työnantajan, jonka kanssa ollaan huippumätsi. Olen ollut kivoissa paikoissa töissä, mutta ensimmäistä kertaa olen työyhteisössä, jossa saan olla juuri sellainen kuin olen”, Hietala iloitsee.

Koulutusohjelmasta Jaana työllistyi vakituiseen työsuhteeseen Tecinspirelle markkinointijohtajan ja johtoryhmän jäsenen tehtäviin. Hietala haluaa rohkaista erityisesti kokeneita työnhakijoita hakemaan mukaan rekrytoivaan koulutusohjelmaan:

"Suhtauduin itsekin alussa epäilevästi mutta ohjelman kautta löysin täydellisen työpaikan!”

 

Etsitkö sinäkin unelmiesi työnantajaa? Rekrytoivan koulutusohjelman kautta se on mahdollista.

Katso avoinna olevat koulutusohjelmat! >>