Skip to content

Miksi hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Kilpailu avoimilla työmarkkinoilla on kovaa ja joskus oma osaaminen ei vain riitä halutun työpaikan saamiseen. Osaamisen lisäksi työpaikan saaminen voi jäädä kiinni käytännön työkokemuksen puutteesta, esimerkiksi ensimmäistä oman alan työpaikkaa etsiessä. Useiden hakemusten ja kieltävien vastauksien jälkeen työnhaku alkaa usein tuntua raskaalta ja usko omaan osaamiseen alkaa laskea. Mikä avuksi, kun työnhaku alkaa tökkiä?

Rekrytoiva koulutusohjelma on yksi työnhaun väylä, joka yhdistää asiantuntijakoulutuksen sekä yritystyöskentelyn käytännön työtehtävissä. Koulutusohjelman kautta sinulla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistasi ja päästä kiinni unelmiesi työpaikkaan.

 

Neljä syytä tavoitella uutta työtä rekrytoivan koulutusohjelman kautta 

1. Koulutusohjelma antaa sinulle aikaa kasvaa tehtävään

Tuntuuko siltä, että osaamisesi ei riitä unelmiesi työpaikkaan? Suorarekrytoinneissa yritykset etsivät usein valmiita osaajia, joilla on useamman vuoden kokemus sekä näyttöä saavutuksista. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta sinulla on mahdollisuus päästä kiinni unelmiesi työpaikkaan, ilman vankkaa kokemusta vastaavista tehtävistä.

Rekrytoivat yritykset etsivät koulutusohjelmasta valmiiden tekijöiden sijaan potentiaalia. Yritykset kasvattavat ohjelmasta tehtävään sopivan henkilön, jolla on motivaatio kehittää omaa osaamistaan. Kokemus koulutuksen teemasta on hyödyksi, mutta tärkeintä on halu suunnata uusiin tehtäviin ja oppia uutta. Ohjelma antaa sinulle aikaa kasvaa uuteen rooliin. Voit siis työllistyä tehtäviin, joihin sinulla ei olisi mahdollista päästä suorarekrytoinnin kautta.

2. Tuoretta osaamista, jolle on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa

Jatkuva oman osaamisen kehittäminen on tapa vastata muuttuvan työelämän tarpeisiin. Päivittämällä osaamistasi voit luottaa siihen, että asiantuntemuksellasi on käyttöä myös tulevaisuudessa. Rekrytoivan koulutusohjelman asiantuntijakoulutus takaa sen, että sinulla käsissäsi on uusin tieto ja taito. Pääset hyödyntämään asiantuntijakoulutuksessa opittuja taitoja yhteistyöyrityksessä, minkä myötä saat kerrytettyä myös käytännön osaamistasi.

Koulutusohjelman koulutuspäivät ovat suunniteltu yritysten osaajatarpeiden pohjalta. Asiantuntijakoulutuksen myötä kasvatat osaamistasi ajankohtaisista teemoista, joille on myös kysyntää rekrytoivissa yrityksissä. Näin varmistat myös tulevaisuuden urakehityksesi.

3. Nopea ja mutkaton väylä vaihtaa alaa

Uuden tutkinnon suorittaminen vie noin kolme lukuvuotta, jonka jälkeen sinulla on tuore tutkinto, mutta ei välttämättä käytännön työkokemusta. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta sinulla on mahdollisuus kouluttautua uusiin tehtäviin vain noin kuudessa kuukaudessa. Samalla kerrytät käytännön työkokemusta alan tehtävistä.

Rekrytoivan koulutusohjelman asiantuntijakoulutus painottuu juuri siihen osaamiseen, mitä yritykset etsivät nyt ja tulevaisuudessa. Koulutuksen lisäksi pääset alusta lähtien kerryttämään käytännön työkokemusta alan työtehtävissä. Ohjelman päätteeksi sinulla on arvokasta osaamista sekä työkokemusta, mikä auttaa sinua eteenpäin urallasi myös koulutusohjelman jälkeen.

4. Aito mahdollisuus työllistyä

Koulutusohjelman työpaikat ovat piilotyöpaikkoja, jotka eivät ole julkisesti haussa. Piilotyöpaikkoihin on huomattavasti vähemmän kilpailua verrattuna työpaikkoihin avoimilla työmarkkinoilla. Yhdessä koulutusohjelmassa on 15–20 piilotyöpaikkaa ja hakijoita yhteensä 50–100. Näin ollen 15–40 % hakijoista saa itselleen paikan koulutusohjelmasta.

Koulutusohjelmassa mukana olevilla yrityksillä on aito tarve uudelle osaajalle ja heidän tavoitteenaan on rekrytoida sinut koulutusohjelman päätteeksi. Koulutusohjelmiemme osallistujista 70–80 % työllistyy koulutusohjelman aikana tai sen jälkeen. Et siis vain panosta oman osaamisen kehittämiseen vaan löydät suurella todennäköisyydellä myös uuden työn.

Etsitkö väylää työllistyä sinua kiinnostavien tehtävien pariin? Tai haaveiletko kenties alanvaihdosta? Katso avoinna olevat koulutusohjelmat tai jätä avoin hakemus >>