Skip to content

Oma-aloitteisuus, rohkeus, aikaansaavuus – Case Kyyti Group

Kyyti Group on hyödyntänyt TalentGaten toteuttamia F.E.C -koulutusohjelmia menestyksekkäästi. Niiden avulla on onnistuttu rekrytoimaan useita päteviä osaajia. Tässä kokemuksia työnantajan sekä työnhakijan/-tekijän kannalta.

”Onnistumisprosenttimme on ollut sata – suosittelen!”

Pekka Möttö, CEO Kyyti Group:

Työnantajan näkökulmasta TalentGaten ohjelma on joustavuutta ja lisäarvoa tuova laajennettu rekrytointiprosessi. Hyviä kandidaatteja on valmiiksi valikoituna ja ohjelman aikaiset koulutukset voidaan kytkeä käytännön todellisiin tarpeisiin. Keskeinen asia on mielestäni molempien osapuolten sitoutuminen alusta lähtien siihen, että ohjelma johtaa työsuhteeseen, jos ja kun toinen osoittautuu kelpo kumppaniksi ohjelman aikana. Onnistumisprosenttimme on ollut sata, suosittelen!

 

Koulutusteemoja pystyy hyödyntämään hektisessä startup-ympäristössä

Jaana Ylikoski, Digital Marketing & Communications F.E.C:

Osallistuin koulutukseen noin kolme vuotta sitten ja olen edelleen Kyyti Groupissa töissä. Päädyin monien sattumien kautta TalentGaten koulutukseen ja siitä edelleen Kyydille, jossa avautuivat täysin uudet uramahdollisuudet.

Koulutuksen sisältö oli silloisissa työtehtävissä hyödynnettävissä ja voin edelleen niitä soveltaa hektisessä startup-ympäristössä. Olen päässyt kehittämään itseäni suuntaan mihin olen halunnutkin, mutta tähtäimessä on vielä hurjan paljon! Niin ja mikä tärkeintä, olen tavannut aivan huikeita ihmisiä. Voin lämpimästi suositella TalentGatea kaikille!

 

Halu kehittää ammattitaitoa toi täydennyskoulutuksen lisäksi uuden työn

Mervi Kotiranta, Future Digital Talent F.E.C

Huomasin ilmoituksen koulutuksesta hakiessani töitä, ja ajattelin tässä olevan mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoani haluamaani suuntaan. Kävin koulutuksesta järjestetyssä infossa ja täytin tietoni koulutusohjelmassa mukana oleville yrityksille lähetettävään hakemusprofiiliin. Minut kutsuttiin haastatteluun yhteensä kolmeen yritykseen. Kyyti Group oli yksi näistä yrityksistä ja heti haastattelussa tiesin nyt löytyneen paikan, jossa varmasti viihtyisin.

Koulutuspäivät olivat sisällöltään huippuja, ja sain sekä käytännön ohjeita digitaalisista markkinoinnin työkaluista sekä laajemman kuvan digitaalisen markkinoinnin ja palvelumuotoilun mahdollisuuksista. Ammattitaitoni karttui siis digitaalisen markkinoinnin lisäksi palvelumuotoilulla. Toimin nyt Kyyti Groupilla markkinointikoordinaattorina ja saan hyödyntää koulutustani työtehtävissäni monipuolisesti. Lisäksi saan työskennellä yhdessä mahtavien ja taitavien ihmisten kanssa minulle henkilökohtaisesti tärkeän asian eteen. Startup-yrityksessä päivät todella ovat vaihtelevia ja tulevaisuus haasteita täynnä. Tätä kaikkea odotan innolla ja TalentGaten koulutuksen myötä työpanokseni on saanut buustauksen.

 

F.E.C-koulutus toi ratkaisun vastavalmistuneen työnhakuun

Filip Djupsjöbacka, Junior Business Talent F.E.C:

Kauppakorkeakoulusta valmistumiseni jälkeen hain tuloksettomasti töitä muutaman kuukauden, kunnes minulle vinkattiin TalentGaten koulutuksesta. Joitain viikkoja tämän jälkeen minulle oli löytynyt paikka Kyyti Groupista ja olin korviani myöten startup-kaaoksessa. Erityistä kiitosta niin Kyydille kuin TalentGatelle haluan antaa siitä, että minua kohdeltiin ensimmäisestä päivästä osaavana ammattilaisena, enkä kertaakaan kokenut olevani työharjoittelussa tai -kokeilussa. Tämä antoi minulle itsevarmuutta olla oma-aloitteinen ja ottaa yhä vastuullisempia tehtäviä vastaan.

Kehityksen tukena olivat myös TalentGaten koulutukset, joista erityisen arvokkaana mainittakoon projektinhallinnan kurssi ja sertifiointi. Sisältönsä lisäksi koulutukset antoivat tervetulleen hengähdystauon Kyydin hektisestä menosta. Kahden ja puolen vuoden jälkeen voin varauksetta suositella TalentGaten ohjelmaa ja sanoa että se oli äärimmäisen arvokas urakehitykselleni.

 

Oma-aloitteisuus ja ennakkoluulottomuus avainasemassa

Antti Helle, Liiketoiminta ja juridiikka F.E.C:

Olen uran alkuvaiheessa oleva juristi eikä minulla ollut alan työkokemusta. Opintoni keskittyivät pääsääntöisesti melko erilaiseen juridiikkaan kuin minkä parissa nyt työskentelen, mutta koulutusohjelman sisältö täydensi osaamistani hyvin. Aiheet olivat työtehtäviin hyvin soveltuvia ja käytännönläheisiä.

Juridiikan koulutusohjelmassa oli kuitenkin niin pieni osallistujamäärä, että koulutuksia yhdistettiin toisiin koulutusohjelmiin, ja osanottajista valtaosalla ei ollut oikeustieteellistä taustaa. Tästä syystä aikaa piti käyttää melko perusasioiden läpikäymiseen jotka olivat itselle pitkälti kertausta, ja muiden osallistujien perehtymättömyys aiheeseen hidasti tahtia. Jäi vähemmän aikaa omille kysymyksille, esimerkkicaseille ja syvemmälle analyysille. Kuitenkin se, kun pääsi itse kysymään kouluttajalta miten joku asia soveltuu käytännössä, oli koulutusten parasta antia – koulutuksen runko oli usein suurilta osin ennestään tuttua, tai sellaista jonka olisin osannut itsekin löytää. Ymmärrän kuitenkin miksi näin kävi, ja osallistumalla itse aktiivisesti koulutuspäivien aikana niistä sai mahdollisimman paljon irti. Vähemmän perehtyneille koulutusten sisältö vaikutti laadukkaalta.

Koin järjestelyn olevan joustava molemmin puolin, niin työntekijänä kuin myös työnantajan näkökulmasta. Koulutusjakso toimi eräänlaisena koeaikana, jonka aikana pystyi samalla perehtymään käytännössä työhön ja täydentämään osaamistaan koulutuspäivien aikana – siitä oli etenkin hyötyä, että oltuaan töissä sitä tiesi hyvin tarkkaan, mitä erityisesti pitäisi tietää, kehittää, tai selvittää, ja osasi kysyä oikeita kysymyksiä paljon spesifimmin. Tällainen hajautettu koulutusaikataulu toimi siksi paljon paremmin kuin esimerkiksi koulutusjakso, jota olisi seurannut työssäoppimisjakso. Työpaikalla suhtauduttiin järjestelyyn sekä poissaoloihin koulutuspäivien aikana avoimesti, ja tuettiin oppimista. Alusta lähtien kerrottiin, että tavoite on vakinaistaa työsuhde, jos homma vaan toimii. Oli helppo motivoitua lyhyehköön “harjoittelujaksoon” kun tiesi, että jatko on omissa käsissä. Oma-aloitteisuutta ja ennakkoluulottomuutta tarvittiin, mutta uskon että tämä järjestely mahdollisti työnantajalle rekrytoinnin ja minulle työllistymisen joustavalla tavalla, kun molemmat sitoutuivat toteuttamaan jakson hyvässä hengessä.

 

Yhteistyö Kyyti Groupin kanssa on ollut mielekästä ja tuloksekasta

Hermann Alatalo, TalentGate Oy:

’Oma-aloitteisuus, rohkeus, aikaansaavuus’. Kun kuulin tämän Kyyti Groupin sloganin, tuli siitä ensimmäisenä mieleen ’Citius Altius Fortius’. Tarkemmin ajateltuani totesin, että nämä samat lainalaisuudethan pätevät menestymiseen paitsi Kyyti Groupissa, myös yleisesti työelämässä. Käsi ojossa odottamalla ei menesty – aktiivisuus palkitaan. Kyydin kaltainen moderni ja innovatiivinen teknologiayritys oli tervetullut lisä TalentGaten monipuoliseen asiakaskuntaan, johon tarvitaan paitsi perinteisiä myös uusia raikkaita tuulia edustavia yrityksiä. Yhteistyö on ollut mielekästä ja tuloksekasta. Kaikki ovat olleet tyytyväisiä.