Skip to content

Case XyliMind: Kasvatimme tarpeisiimme sopivan osaajan Talentgaten koulutusohjelman avulla

XyliMind on 4 henkeä työllistävä yritys, joka valmistaa erilaisia suun terveyteen liittyviä tuotteita, kuten ksylitolipastilleja. Kysynnän kasvaessa toimitusjohtaja Pertti Könkö alkoi etsimään uutta henkilöä markkinointiin. Talentgaten koulutusohjelman kautta löytyi sopiva henkilö, joka markkinointikoulutuksen avulla pystyi kehittymään kasvuyrityksen tehtäviin.

Sopivan henkilön löytyminen käynnisti yhteistyön

Yhteistyö alkoi, kun Talentgatelta oltiin yhteydessä ja kerrottiin rekrytoivista koulutusohjelmista. Jo tässä vaiheessa Könkö kiinnostui palvelusta ja vinkkasi, että tulevaisuudessa voisi olla tarvetta kasvattaa yrityksen markkinointiosaamista.

”Meillä oli hyvin erityinen tarve, sillä etsimme henkilöä, jolla olisi taustaa terveydenhoitoalasta tai jopa hammaspuolen kokemusta. Ja tämän lisäksi markkinointisuuntautuneisuutta ja intoa näihin tehtäviin.”

Sopiva henkilö löytyikin Talentgaten kautta, kun koulutusohjelmaan haki hammashoitajataustainen henkilö. Tapaaminen sovittiin pikaisesti ja heti haastattelun jälkeen Könkö totesi, että oli löytänyt juuri oikeanlaisen osaajan.

”Nopeasti tapaamisen jälkeen tutustuin koulutusohjelmaan lisää ja päädyttiin ottamaan henkilö mukaan. Jo koulutusohjelman aikana vahvistui, että olimme valinneet oikeanlaisen henkilön.”

 

Palvelun valttina valitun henkilön kouluttaminen

Rekrytoivaan koulutusohjelmaan sisältyy 20 päivän täydennyskoulutus, johon yrityksen valitseman henkilö osallistuu. Koulutus olikin ehdoton syy, miksi XyliMind päätti rekrytoida koulutusohjelman kautta.

”Firmassa ei ollut entuudestaan markkinoinnin tuntemusta, vaan tuotteiden tekemiseen keskittyviä ihmisiä. Näin ollen emme pystyisi itse opettamaan henkilöä markkinoinnin tehtäviin.”

Avoimilta työmarkkinoilta ei olisi löytynyt henkilöä, jolla olisi alan kokemusta ja markkinointiosaamista. Könkö painotti alan kokemuksen tärkeyttä ja uskoi, että markkinointiosaamista pystyisi kasvattamaan.

Täydennyskoulutuksen kautta valittu henkilö saikin korkeatasoista digimarkkinoinnin koulutusta ja tukea asiantuntevilta kouluttajilta. Erityisen kiitoksen Könkö antaa koulutuksen konkreettisille harjoituksille, jotka tehtiin suoraan yritykselle.

”Henkilöllä ei ollut markkinointikoulutusta taustalla, eli koulutuksen saaminen oli kriittistä. Koulutus on meille täydellistä täsmäkoulutusta, sillä henkilö pystyi toistamaan koulutuksissa opetellut harjoitukset yrityksen konkreettisissa markkinoinnin tehtävissä.”

Talentgaten asiantuntijat rekrytoinnin ammattilaisina

Koulutuskokonaisuuden lisäksi Könkö arvostaa palvelussa Talentgaten asiantuntemusta.

”Emme ole rekrytoinnin ammattilaisia. Talentgate on ammattilainen ja tuntee rekrytoinnin. Käymme yhdessä läpi mitä tarvitaan, mutta Talentgate pystyy paremmin haarukoimaan meille sopivimmat henkilöt.”

Könkön mielestä palvelu myös vähentää rekrytoinnin riskejä, kun valinnassa on mukana rekrytoinnin asiantuntijoita. Tämän lisäksi puolen vuoden koulutusohjelman aikana henkilön sopivuuden pystyy arvioimaan paremmin.

”Tämä on yksi varmistusporras lisää rekrytoinnin prosessiin. Näin ollen riski, että tulisi epäsopiva henkilö, on pienempi.”

Myös yhteistyö Talentgaten kanssa on ollut Könkön mukaan mieluisaa.

”Yhteistyö on sujuvaa ja mutkatonta. Talentgate kuuntelee asiakkaan mielipidettä ja pitää takaraivossa, millaista henkilöä kannattaa tarjota. Myös yhteistyö koulutusohjelman aikana oli mutkatonta.”

 

Palvelusta hyötyvät erityisesti pienet yritykset, jotka haluavat kasvattaa uuden osaajan

Könkön mukaan rekrytoivista koulutusohjelmista hyötyvät erityisesti pienet yritykset, joilla ei ole mahdollisuutta järjestää uudelle henkilölle koulutusta omasta takaa. Tällaisista yrityksistä ei usein löydy vanhaa konkaria, joka pystyisi perehdyttämään ja opastamaan täysin uuteen tehtävään.

”Eniten hyötyvät muutaman hengen yritykset, joissa on uusi tehtävä. Toimenkuva voi sitten muokkautua sen mukaan, mitä osaamista koulutuksen kautta tulee ja mitä kovan luokan kouluttajat ja ammattilaiset opettavat.”

Myös XyliMindillä oli vastaava tilanne, kun he lähtivät etsimään markkinointiosaamista yritykseen.

Vahvana ukkona en ymmärrä somesta mitään, joten haettiin henkilöä, joka elää siinä maailmassa.

Talentgaten palvelun kautta Könkö pystyi kasvattamaan koulutuksen avulla heidän tarpeisiinsa täydellisesti sopivan osaajan.

”Olemme olleet koko prosessiin erityisen tyytyväisiä ja valittu henkilö työskentelee meillä tällä hetkellä vakituisena työntekijänä”.

Onko yrityksessäsi tarve lisäkäsille tai kaipaatko apua kirkastamaan rekrytointitarvetta?
Jätä yhteydenottopyyntö niin olemme sinuun yhteydessä.