Skip to content

Alanvaihtaja löysi arvojaan vastaavan työpaikan rekrytoivasta koulutusohjelmasta

Sosiaalialalla työskentelevä Piia Pirinen oli kyllästynyt nykyiseen työhön. Hän halusi kouluttautua uudelle alalle ja päätti kokeilla alanvaihtoa rekrytoivan koulutusohjelman kautta. Koulutusohjelman kautta hän löysi työnantajan, joka auttoi häntä kasvamaan uuteen työhön.

työkokemus eri alalta teki uuteen työnantajaan vaikutuksen

Piia Pirinen on koulutukseltaan viittomakielen ohjaaja ja työskenteli sosiaalialalla kehitysvammahuollossa. Sosiaaliala ei kuitenkaan tuntunut omalta ja kiinnostus lähteä kouluttautumaan uudelle alalle kasvoi.  

”Halusin kouluttautua uudelleen ja saada uuden ammatin. En jaksanut edellisessä työpaikassani ja kaipasin positiivista muutosta elämään”, Pirinen kertoo 

Talentgaten koulutusohjelma kiinnitti Pirisen huomion ja hän päätti kokeilla, onnistuisiko alanvaihto rekrytoivan koulutusohjelman kautta.  

Haettuaan mukaan ohjelmaan Pirinen pääsi keskustelemaan Talentgaten Päivi Lapin kanssa. 

”Piian ulosanti oli todella miellyttävä ja pohdin, että Piia voisi sopia hyvin myynnilliseen tehtävään”, Lappi muistelee.  

Koulutusohjelmassa mukana oleva Heimo Films etsi ohjelman kautta uutta osaajaa myyntikoordinaattorin tehtävään. 

”Heimo Filmsillä on asiantunteva tekemisen meininki, rempseällä otteella. Piiasta huokui samantyylinen avarakatseisuus ja rentous kuin Heimo Filmsillä. Aavistin, että tässä voisi olla hyvä mätsi”, Lappi kertoo.  

Keskustelun jälkeen Pirinen sai haastattelukutsun Heimo Filmsille. Heimo Filmsin perustajajäsen ja myyntijohtaja, Jani Bieck, etsi tehtävään hyvällä asenteella varustettua tekijää, jolta löytyy motivaatiota kehittyä ja oppia uutta.  

Pirisen työkokemus hoiva-alalta teki Bieckiin vaikutuksen: 

”Pidän sitä rikkautena, että työnhakija on nähnyt muutakin työelämää, kuin tätä minkä parissa me teemme töitä. Piian tapauksessa olin vakuuttunut siitä, että jos on tehnyt töitä hoiva-alalla, on hän todennäköisesti hyvä ihmisten kanssa, josta on etua myös meillä Heimo Filmsillä”, Bieck toteaa. 

Pirinen kävi tutustumiskäynnillä Heimo Filmsillä ja yhteinen sävel löytyi heti. Pirinen muistelee tapaamista seuraavasti:   

”Työpaikan arvot kohtasivat hyvin omien arvojen kanssa. Tapaamisesta jäi hyvät fiilikset ja paikka vaikutti heti juuri siltä, että haluan työskennellä siellä ja siinä porukassa”.  

Yritys ja asiantuntijakoulutus auttoivat kasvamaan uuteen työhön

Pirinen aloitti Heimo Filmsillä myyntikoordinaattorina ja iloitsee siitä, että avoin ja kohtaava ilmapiiri näkyivät koko koulutusohjelman aikana:  

”Yhdessä tekeminen Heimo Filmsillä näkyi koko koulutuksen ajan. Sain apua kaikkeen tarvitsemaani ja aina sai kysyä myös niitä ns. tyhmiä kysymyksiä”.   

Yritystyöskentelyn tueksi Pirinen sai uutta osaamista koulutusohjelmaan sisältyneiden koulutuspäivien kautta. Pirinen kertoo, että erityisesti myynnin ja markkinoinnin koulutukset olivat hyödyllisiä:   

”Kurssit olivat mielenkiintoisia ja parasta oli, että nettikursseja sai opiskella omaan tahtiin. Koen myös, että työelämätaitoihin painottuvia kursseja kannattaa aika ajoin kertailla, siitä ei ole mitään haittaa. Livekoulutuksissa oli mukava päästä kuulemaan muiden kokemuksia ja oppimaan yhdessä muiden koulutusohjelmassa mukana olevien kanssa”.  

Koulutusohjelman alkaessa Pirinen oli valmistautunut siihen, että uuden oppiminen vie aikaa. Pirinen kertoo tehneensä yhdessä Bieckin kanssa tavoitteet oppimiselle ja iloitsee, että niihin myös päästiin. Koulutusohjelman päätyttyä olikin selvää, että Pirinen jatkaa työskentelyä Heimo Filmsin riveissä. 

 

Etsitkö väylää uudelle alalle? Rekrytoivan koulutusohjelman kautta se on mahdollista.

Katso avoinna olevat koulutusohjelmat! >>