Skip to content

Yrityskohtaisella RekryKoulutuksella kasvatat organisaationne kaipaamat täsmäosaajat

Monessa yrityksessä painitaan osaajien puutteen parissa: tiedetään, mitä osaamista liiketoiminta kaipaa, mutta sitä ei osaajamarkkinoilta löydy. Tällöin ketterä rekrytoinnin ratkaisu voi olla RekryKoulutus

RekryKoulutus on loistava rekrytoinnin väylä, jonka kautta osaamista kasvatetaan aina yritysten tarpeita kuunnellen koulutusta ja työssäoppimista yhdistellen. Vuosien tutkintokoulutuksen sijaan kyseessä on muutaman kuukauden koulutus, joka täydentää osaamista yksilön aiemman osaamisen päälle rakentaen. 

RekryKoulutuksia voidaan suunnitella myös yksittäisen yrityksen lähtökohdista. Yrityskohtainen RekryKoulutus sopii tilanteeseen, jossa yrityksellä on useamman osaajan tarve ja kyseiseen rooliin palkataan merkittävä määrä työntekijöitä vuosittain. Yrityskohtaisella ohjelmamallilla voi myös tarvittaessa kouluttaa ja rekrytoida kokonaisen tiimin samalla kertaa. Yrityskohtainen RekryKoulutus räätälöidään suoraan asiakasyrityksen tarpeisiin ja näin osaajien kouluttaminen on kustannustehokasta. 

 

Millaisiin tilanteisiin yrityskohtainen RekryKoulutus on paras valinta?

Yrityskohtainen RekryKoulutus auttaa yritystä silloin, kun markkinasta ei osaajia löydy ja tarve on yhtäaikaisesti 10 tai jopa useammalle osaajalle. Ohjelma on oiva rekrytoinnin väylä erityisesti seuraavissa tilanteissa: 

  • Yrityksessä on tunnistettu tarve rekrytoida kokonainen tiimi uuden liiketoiminnan tukemiseksi, esimerkiksi vaativan asiakaspalvelun rooleihin 
  • Rooleissa, joissa vaihtuvuus on suhteellisen suurta ja rekrytoinnin tarve on tunnistettu jatkuvammaksi 
  • Yritys on siirtämässä tiettyjä ydintoimintoja uudelle maantieteelliselle alueelle ja rekrytoinnin yhteydessä halutaan kouluttaa uutta osaamista tietyn kompetenssin pariin 
  • Uusia osaajia ei löydy avoimilta työmarkkinoilta ja kouluttaminen suoraan työtehtäviin avaa uuden väylän osaajien löytämiseen 

Esimerkiksi asiakaspalvelurooleissa voi vaihtuvuus usein olla suurta ja joskus henkilöt etenevät yrityksen sisällä eteenpäin muihin rooleihin. Yrityskohtainen RekryKoulutus voi myös olla vaihtoehtoinen väylä houkutella laajempaa hakijakohderyhmää ja kasvattaa työantajamielikuvaa yhteiskunnallisesti vastuullisena uusien osaajien kouluttajana ja rekrytoijanaTalentgaten operatiivinen johtaja Tiina Mäkinen painottaa. 

 

Vakuutusyhtiö If löysi osaajat korvausneuvojan tehtäviin

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta voi kasvattaa osaajia hyvin erilaisiin rooleihin tuotannon työntekijöistä vaativiin myynnin ja asiakaspalvelurooleihin, ja aina asiantuntijatehtäviin saakka.  

Myös vakuutusyhtiö If näki RekryKoulutuksessa mahdollisuuden. Osaajamarkkina on haastava, mutta yrityskohtaisen ohjelman kautta tavoitettiin tulevaisuuden osaajia korvausneuvojan tehtäviin monipuolisilla taustoilla. 

Yrityskohtaisen RekryKoulutuksen avulla löysimme alanvaihtajia ja juuri valmistuneita - ihmisiä, jotka vielä epäilivät omia kykyjään tämän kaltaisissa tehtävissä, korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen summaa Ifin lähtökohtia lähteä mukaan yrityskohtaiseen RekryKoulutukseen.  

Ifin tiiminvetäjä Maria Ranne kokee, että RekryKoulutus sopii erityisen hyvin sellaisiin rooleihin, joissa työ opettaa ja joissa asenne ja kiinnostus ratkaisevat.  

Saimme uusia tekijöitä erilaisilla taustoilla, mikä on todella hyvä, Ranne toteaa ohjelmaan valituista hakijoista. Hieno mahdollisuus valituille osallistujille päästä näkemään olemmeko sopiva ”match”, Ranne lisää.  

Koulutuksen tavoitteeseen päästiin, kun If sai rekrytoitua itselleen uudet osaajat. Myös sujuva hakuprosessi sekä nopea ja mutkaton toiminta saa Ifiltä kiitosta: Talentgaten yhteyshenkilöt oli helposti tavoitettavissa ja vastaukset saatiin aina nopeasti. Kokonaisuus oli erinomainen.  

 

Sujuva ja luotettava kumppanuus takaa onnistumisen

Yrityskohtaisessa RekryKoulutuksessa sopii erinomaisesti yrityksille, joilla on mahdollisuus ottaa kerralla esimerkiksi 10–15 potentiaalista uutta osaaja kasvamaan ja kehittymään käytännön työtehtävien pariin. Useimmiten yrityskohtainen ohjelma soveltuu hyvin jo yli 100 hengen organisaatioille. 

RekryKoulutus on yrityksen suuntaan hyvin mutkaton, sillä Talentgate hoitaa hakijamarkkinoinnin, hakijoiden esiarvioinnit sekä rooliin kehittymistä tukevan asiantuntijakoulutuksen suunnittelun yhdessä yrityksen ja kouluttajakumppanien kanssa. Koska RekryKoulutus on osittain julkisen sektorin tukemaa, Talentgate hoitaa keskustelut ja tuen varmistamisen heidän suuntaansa. 

Huolehdimme koko projektin hallinnasta ensimmäisestä tapaamisesta aina osallistujien työllistymiseen asti, Mäkinen Talentgatelta kertoo. 

 

Haluatko kuulla lisää yrityskohtaisesti räätälöitävästä RekyKoulutuksesta? 

Ota yhteyttä, niin selvitetään, olisiko RekryKoulutus ratkaisu teidän yrityksellenne!