Skip to content

Novita löysi osaajan verkkokauppa-alustan uudistuksesta syntyneeseen tehtävään

Vuonna 1928 perustettu Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja Novita Oy oli verkkokaupan uudistusprojektin kynnyksellä, kun Talentgaten Tiina Mäkinen sattui soittamaan Kaisa Nickille (Novitan Chief Digital Officer). Mäkisen soitto tuli hyvään aikaan, sillä Novitalla oli juuri tunnistettu tarve täydentää tiimin osaamista hankkeen alkaessa.

Rekrytoiva koulutusohjelma sopiikin erinomaisesti tilanteisiin, joissa rekrytoidaan ennakoiden varautuen muutosten vuoksi tapahtuvaan resurssitarpeeseen. Ohjelman aikana tekijästä voi muovata tarpeeseen sopivan osaajan asiantuntijakoulutuksen avulla. Nick perustelee, miksi Novita päätyi osallistumaan rekrytoivaan koulutusohjelmaan uudistustilanteessa:

”Koimme, että tällainen rekrytoiva koulutusohjelma olisi hyvä tapa perehdyttää uusi tiimiläinen järjestelmiin ja tiimiin, ja haarukoida yhdessä henkilön omien vahvuuksien ja yrityksen tulevaisuuden tahtotilan perusteella sopivaa roolia ja työnkuvaa verkkokauppaprojektin jälkeiseen aikaan.”

KARTOITUSKESKUSTELULLA KIRKASTETTIIN TARVETTA JA SÄÄSTETTIIN AIKAA

Novitalla oli tarve täydentää verkkokauppatiimin osaamista erityisesti sisällöntuotannon puolelta projektin implementaatiovaiheen ajaksi, Nick kertoo. Tulevaisuuden työnkuva ei ollut kuitenkaan vielä täysin selkeä organisaation ja työnkuvien uudistuksen vuoksi. Mäkinen ja Nick keskustelivat yhdessä tilanteesta, ja kirkastivat Novitan tarvetta keskittyen siihen, millainen henkilö parhaiten sopisi tiimiin sekä taustansa, että persoonansa puolesta.

Tämän keskustelun pohjalta Talentgate etsi tarpeeseen sopivia osaajia hyödyntäen tehtävänkuvaa koulutusohjelman hakijamarkkinoinnissa. Prosessi säästi Novitalle aikaa, sillä Talentgate esitteli Nickille ainoastaan potentiaalisimmat osaajat:

”Saimme nähtäväksi kolmen henkilön cv:t, joista haastattelimme kaksi potentiaalista kandidaattia ja päädyimme valitsemaan henkilön, joka sopi täydellisesti siihen mitä olimme etsimässä.”

MUKAVA JA AMMATIMAINEN YHTEISTYÖ JOHTI ONNISTUNEESEEN REKRYTOINTIIN

Nick kuvailee löytämäänsä osaajaa oma-aloitteiseksi, tarkaksi, ja monipuoliseksi. Nick kertoo myös, että Novitan valitseman henkilön toimittajakoulutus ja käsityöharrastuneisuus olivat ”täydellinen match” heidän tarpeeseensa.

”Hän on solahtanut osaksi tiimiä ja toimiston porukkaa heti ensimmäisistä päivistä lähtien, tuonut rohkeasti esiin omia näkemyksiään ja osallistunut verkkokaupan kehittämiseen monipuolisesti.”

Rekrytoiviin koulutusohjelmiin hakevat niin kokeneet konkarit, kuin uudemmatkin tekijät. Yhteistä kaikilla hakijoilla on kuitenkin motivaatio – koulutusohjelmat houkuttelevat henkilöitä, jotka ovat valmiita oppimaan ja kehittymään. Uskoisin, että rekrytoivan koulutusohjelman kautta tulevat henkilöt ovat keskimääräistä innokkaampia oppimaan uutta ja kehittämään omaa osaamistaan”, Nick vahvistaa.

Nick kertoo yhteistyön Talentgaten kanssa olleen helppoa, mukavaa ja ammattimaista. Hän painottaa, että Talentgate kuunteli hänen toiveitaan ja huomioi ne rekrytointiprosessissa erittäin hyvin.

Talentgate otti hienosti huomioon toiveemme ja tarpeemme. Suosittelisin palvelua yritykselle, jolla on tarjota mahdollisuus oppia monipuolisesti verkkokauppaliiketoiminnasta.”

Onko yrityksessäsi tarve lisäkäsille tai kaipaatko apua kirkastamaan rekrytointitarvetta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.