Päivitä hakemuksesi

Digitalisaatio kansainvälistymisessä F.E.C.

Helsinki

Haku päättyy 15.2.2021

Hae mukaan

Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia digitalisaatio tuo kansainvälistymiseen? Kuinka turvata liiketoiminnan käynnistäminen ja myynnin kasvu? Miten pystymme palvelemaan kansainvälisiä asiakkaita näinä poikkeusaikoina?

Vie osaamisesi digiaikaan ja työllisty uusiin tehtäviin!

Kansainvälisten yritysten toiminta on muutoksen edessä vallitsevan poikkeustilanteen sekä digitalisaation ja teknologioiden kehittymisen kautta. Perinteisen kansainvälistymisen rinnalle on noussut vaihtoehtoisia keinoja laajentaa palveluita tai tuotteita kansainvälisille markkinoille.

Talentgate kouluttaa yhdessä Helsingin seudun Kauppakamarin kanssa 20 uutta osaajaa kansainvälisesti toimiville ja kansainvälistyville yrityksille rekrytoivan Digitalisaatio kansainvälistymisessä F.E.C. -koulutusohjelman kautta.

Ohjelman aikana perehdyt kansainvälistymisen tuomiin mahdollisuuksiin ja saat kokonaiskäsityksen digitaalisista keinoista, joilla edistää yrityksien kansainvälistymistä. Ohjelman jälkeen pystyt työskentelemään esim. tietyn markkina-alueen myynnin ja markkinoinnin, digimarkkinoinnin, logistiikan, projektitoiminnan tai muiden kansainvälisen liiketoiminnan tehtävien (taloushallinto, asiakaspalvelu, osto ja hankinta) parissa. Vie kansainvälinen osaamisesi digiaikaan ja työllisty uusiin tehtäviin rekrytoivan koulutusohjelman kautta!

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

 

Yritykset etsivät uusia osaajia

Yritykset kasvuyrityksistä suuriin hakevat ohjelman kautta uusia osaajia työskentelemään monipuolisissa tehtävissään. Mukana on sekä kansainvälisesti toimivia että kansainvälistyviä yrityksiä eri toimialoilta. Ohjelman kautta etsitään mm. eri kielten ja markkina-alueiden osaajia (mm. Saksa, Englanti, Ranska, Ruotsi, Skandinavia) käynnistämään tai tukemaan liiketoimintaa kohdemarkkina-alueella. Tämän lisäksi kasvua tavoittelevat teknologiayritykset etsivät teknisesti orientoituneita henkilöitä tehtäviinsä, joten kaikenlaisesta teknisestä taustasta on hyötyä (mm. koodauskokemus, kokemus pilvipalveluista ja eri teknologioista). Kasvua haetaan nyt erityisesti digitaalisuuden keinoin, joten haussa on myös osaajia, jotka pystyvät kasvattamaan ja tukemaan yrityksen kasvua esim. digitaalisen markkinoinnin tai myynnin keinoin.

Yritykset etsivät siis osaajia kehittymään sekä kansainvälistä ymmärrystä vaativiin asiantuntijarooleihin, että digi- ja teknologiaosaamista edellyttäviin tehtäviin. Tehtävät muotoutuvat sekä hakijoiden taustojen että yrityksen tarpeiden pohjalta, ja tarjolla on uramahdollisuuksia sekä aloitteleville että kokeneemmille osaajille! Yrityksien tavoitteena on rekrytoida valittu osaaja.

Uusia osaajia etsivät yritykset:

 • Gravicon Oy, Myynti / Myynnin tukitehtävät: Gravicon Oy on kansainvälistymässä Keski-Eurooppaan ja etsii tiimiinsä henkilöitä erityisesti myyntiin ja myynnin tukitehtäviin. Yrityksen tuote on Modelspace pilvipalvelu, joka on suunniteltu erityisesti rakennushankkeiden tiedon hallintaan, etenkin tilavaatimuksien hallintaan. 
 • Sales Support Finland Oy, Jr. Data Analyst: Tehtävänäsi on suunnitella ja toteuttaa työkalu myyntiorganisaation eri rooleja tukevan datan hyödyntämiseen ja analysointiin sekä kouluttaa eri tahoja sen käyttöön. Sinulla on kokemusta analytiikkatyökaluista (esim. Qliksense, PowerBI) tai kiinnostusta perehtyä niihin. Haluat kasvaa ja kehittyä analysointiin liittyvissä tehtävissä.
 • Advian, Sales Specialist / Associate: Advian is rapidly growing Edge AI and Geo AI analytics company and now expanding it's business in northern Europe. They are looking for a professional to be responsible for market analysis and outreach to potential customers. 
 • Ultimate.ai, Jr. Customer Success Manager:  In this role you will assist Customer Success Managers with e.g. helping industry-leading brands design and deliver great automated service experiences for their customers, planning and launching new projects, driving results, and delivering value for our clients.
 • Ellare Oy, Community&Content Specialist: Ellare etsii uuteen rooliin Community ja Content specialistia. Työtehtäviäsi ovat erilaiset digimarkkinoinnin tehtävät (esim.sisällöntuotanto suomeksi ja englanniksi) sekä erilaisten Some-kampanjoiden suunnittelu ja toteutus. Tehtävässäsi pääset myös rakentamaan Ellare Oy:lle sopivaa yhteisöä (joka koostuu esim. luonto- ja matkailukohteista).
 • Finfocus Instruments Oy, Tuotepäällikkö: Tuotepäällikön roolissa pääset myymään oman tuoteryhmäsi laitteita Suomessa ja olemaan tiivissä yhteistyössä ulkomaalaisiin päämiehiin.

 

Rekrytoivan koulutusohjelman kokonaiskesto on noin 6 kuukautta (120 arkipäivää), joka sisältää yritystyöskentelyn lisäksi noin 20 päivää täydennyskoulutusta seuraavista teemoista:

 • Digitalisaatio kansainvälistymisessä
  • Liiketoiminnan digitalisointi, prosessien automatisointi, palvelumuotoilu
  • Digitaalinen markkinointi kasvun mahdollistajana: verkkosivut ja hakukonelöydettävyys, digimarkkinoinnin keinot, sisällöt ja kanavat
  • Digitaalisuus myyntityössä: digitaalinen myyntityö, menestyksekäs asiakaskohtaaminen etätyön aikana
 • Yrityksen kansainvälisen liiketoiminnan käynnistäminen
  • Kansainvälistymisstrategian suunnittelu, kohdemarkkinavalinta ja kansainvälistymissuunnitelma
  • Kansainvälinen brändityö ja markkinointistrategian luominen
  • Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen, tuotteistaminen & hinnoittelu
  • Sopimukset, säätely ja kansainvälinen kauppa
 • Työelämätaitojen kehittäminen ja työnhakuvalmennus

Koulutukset toteutetaan Helsingissä ja/tai etänä. Pääkouluttajana Helsingin seudun Kauppakamari. 

Talentgatella on valmius toteuttaa sekä haastattelut että koulutukset onlinetoteutuksina koronapandemiatilanteen mukaisesti.

Sinulla voi olla kaupallinen tai tekninen korkeakoulututkinto tai muutama vuosi relevanttia työkokemusta. Hakeminen edellyttää toimivaa suomen peruskielitaitoa (vähintään B1.1.), muu kielitaito on eduksi. Voit olla joko hiljattain valmistunut, tai sinulla voi olla jo kokemusta alan tehtävistä - tärkeintä on vahva halu kehittää osaamistasi! Voit hakea mukaan, mikäli olet tällä hetkellä työtön tai työttömyysuhan alainen.

Koulutus on osallistujalle maksutonta. Osallistujat saavat ohjelman ajalta työttömyysetuuttaan sekä kulukorvausta.

Haku koulutusohjelmaan on kaksivaiheinen:

1. Tee virallinen hakemus TE-palveluiden kautta täällä.

2. Täytä myös tietosi Talentgaten järjestelmään täällä. Tämän osaamisprofiilin tietoja käytetään osaamisesi esittelemiseen rekrytoiville yrityksille.

 

Koulutusohjelmaan kannattaa hakea mahdollisimman pian, sillä koulutushakemuksia käsitellään jo hakuajan aikana. Hakuaika päättyy 15.2.2021 ja koulutusohjelman kesto on 8.3.-2.9.2021 (sis. lomajakso 12.7.-16.7.2021).

Haettuasi mukaan Talentgate esittelee profiiliasi yrityksille, jotka kiinnostuessaan haastattelevat sinut henkilökohtaisesti. Osallistuminen koulutusohjelmaan edellyttää sopivaa yrityspaikkaa, jossa käytännön työskentely tapahtuu. 

 

Hae mukaan ohjelmaan

Hae mukaan

Kiinnostuitko? Kysy lisätietoja

talentgate-tyonhakija

Talentgaten hakijapalvelut


+358 (0)10 231 6922

Layer_5

Tutustu muihin koulutusohjelmiin

Katso muut koulutusohjelmat