Saksan talous on kasvava ja eri osavaltiot tarjoavat työmahdollisuuksia myös suomalaisille työnhakijoille. Erityisesti teknisille osaajille on kysyntää mm. autoteollisuuden parissa sekä yleisesti teknologiasektoreilla.

Työnhakuintoa Saksaa kohtaan vähentää usein ajatus puutteellisesta kielitaidosta – tämä ei kuitenkaan aina ole estävä tekijä mikäli olet kiinnostunut työskentelemään Saksassa. Tekninen osaaminen sinällään voi olla riittävä peruste työnsaannille, samoin IT-/ICT-palvelusektorilla paikalliset yritykset palkkaavat silloin tällöin eri kielialueiden osaajia toimimaan tietyille kohdemarkkinoille suunnattujen palvelujensa parissa. Kokemuksemme mukaan esimerkiksi verkkokaupat ovat potentiaalisia työnantajia.

Pitkään Saksassa työskennellyt Emma Aulanko jakoi kokemuksiaan työnhausta TalentGaten toteuttamalla Berliinin opintomatkalla toukokuussa 2015.

Emma totesi että tällä hetkellä Saksassa etsitään erityisesti teknisten alojen osaajia ja Berliinissä on runsaasti avoimia työpaikkoja mm. luovien alojen yrityksissä sekä IT-sektorilla. Emmalla on kokemusta työnhausta Saksassa. Mikäli Sinua kiinnostaa työskentely Saksassa tai nimen omaan Berliinissä, kannattaa sinun huomioida muutamia seikkoja, jotka poikkeavat työnhausta Suomessa:

1. Paperihakemus on joillain aloilla ja alueilla edelleen yllättävän yleinen – jos työnantaja toivoo paperihakemusta, valitse hyvälaatuinen paperi, hakemuskansio, kirjekuori ja kaunis postimerkki.

2. Kiinnitä huomiota hakemuksesi ulkoasuun ja ennen kaikkea että hakemus on laadittu virheettömästi.

3. Sinun tulee pystyä osoittamaan muodollinen pätevyytesi hakiessasi tiettyä paikkaa – mikäli jokin tutkintotaso vaaditaan, tulee se löytyä sinulta. Tiettyt tutkinnot on hyväksytettävä Saksassa (www.anerkennung-in-deutschland.de)

4. Laadi työhakemus saksaksi, mikäli ilmoituksessa ei erikseen pyydetä englannikielistä hakemusta. Mikäli saksan kielitaitosi on puutteellinen, varmista hakemuksen ja CV:n kieliasun oikeellisuus.

5. Mieti miten erotut 400 tai useamman muun hakemuksen joukosta?

6. Allekirjoita hakemuksesi – tämä on yleinen tapa Saksassa ja mikäli tämä unohtuu, kokee vastaanottaja ettei hakija seiso täysillä hakemuksensa takana.

7. Liitä valokuva hakemukseesi CV:n oikeaan yläkulmaan – kuvan tulee olla ajankohtainen eli näytät tällä hetkellä samalta.

8. Todistukset: käännätä myös työtodistukset saksaksi, käytä ammattimaista apua tässä.

9. Pyri soittamaan työnantajalle ennen työhakemuksen jättämistä – samoin muista kiittää työnantajaa haastattelutilanteen jälkeen – vahvistat heille kiinnostustasi ja aitoa haluasi ko. työpaikkaa kohtaan.

10. Haastattelutilanteet: on normaalia että työnantaja maksaa matka- ja majoituskulut mikäli haluaa sinut haastatteluun. Toisaalta haastattelut saattavat olla myös ryhmähaastatteluja, joissa useita kandidaatteja yhtä aikaa paikalla. Hakuprosessit saattavat olla pitkiä ja haastattelukierroksia voi olla useita.

Yleisiä huomioita:
• Työsopimuksen ehdoista voi neuvotella, esimerkiksi Saksaan muuttamisen kustannukset, kielikurssit tms. voidaan sisällyttää työsopimukseen.
• Työsopimuksen sisällöstä ei ole tapana keskustella kollegojen kanssa.
• Määräaikaisia työsopimuksia ei saa ketjuttaa, kolmas määräaikainen työsopimus katsotaan vakituiseksi työsuhteeksi.
• Työsopimukseen sisältyvän koeajan kesto on normaalisti 6 kuukautta.

Vinkkejä työpaikoista löydät mm. seuraavilta sivustoilta:
https://jobboerse.arbeitsagentur.de
Stepstone.de
Stellenanzeigen.de
Jobs.de
Monster.de
stellen-online.de

Yleisiä vinkkejä työnhakuun:
http://www.make-it-in-germany.com/de/fuer-fachkraefte/arbeiten/ratgeber

Emma Aulanko
https://de.linkedin.com/in/emmaaulanko/en

kuva2 IMG_2139[2]

Kuvat: TalentGate (vasen), Emma Aulanko (oikea).