Täytä tietosi TalentGaten rekrytointijärjestelmään

Työnhakija – kysy lisätietoa!
Soita 010 231 6922

Yrityksellänne tarve uudelle henkilölle?
Soita 010 231 6920

ELY-keskus

TE-palvelut

logot-FEC

TalentGate yhdistää teknologia-alojen yritykset & kansainvälisiin tehtäviin tähtäävät työnhakijat!

 

Haku koulutukseen on päättynyt ja TalentGate on yhteydessä esivalinnasta edenneisiin hakijoihin.
Kansainvälinen teknologialiiketoiminta F.E.C -koulutus:
  • Tavoitteena kouluttaa suomalaisille kansainvälistyville tai jo kansainvälisesti toimiville yrityksille uusia työntekijöitä
  • Koulutuksen kokonaiskesto noin 6 kuukautta, tähtäimenä rekrytoituminen yhteistyöyritykseen
  • Soveltuu työttömille & työttömyysuhan alaisille hakijoille, jotka tähtäävät kansainvälisiin tehtäviin (esim. myyntiin, markkinakartoitukseen, osto-hankintatoimeen)
  • Koulutuksessa käsitellään yrityksen kansainvälistymistä, yhtenä markkina-alueena esitellään Lähi-Itä (sisältää opintomatkan Arabiemiraatteihin)
  • Mukana sekä teknologia- että muiden alojen yrityksille
  • Hae mukaan viimeistään 28.1.2019, koulutus alkaa tammi-helmikuun aikana!

F.E.C-koulutus?

Tämän Uudenmaan ELY-keskuksen hankkimaan F.E.C-työvoimakoulutuksen (Further Educated with Companies) kokonaiskesto on noin 6 kuukautta (120 arkipäivää) ja se sisältää TalentGaten tuottamaa täydennyskoulutusta (n. 22 pv) sekä käytännön perehtymistä ja työskentelyä sopivassa yrityksessä (noin 98 päivää). Vastaava koulutus on toteutettu hyvin tuloksin aiemmin: edellisessä toteutuksessa osallistujat edustivat kaupallisia & teknillisiä taustoja ja mukana oli runsas joukko teknologia- ja myös muiden alojen (mm. elintarvikealan ja palveluliiketoiminnan) yrityksiä.

Kuka voi hakea?

Hakea voivat kaupallisen tai teknillisen tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneet työnhakijat, myös kansainväliset tutkinnot huomioidaan. Hakijalla voi olla myös alempitasoinen tutkinto, mikäli hän on työskentelyn kautta pätevöitynyt. Koulutukset järjestetään suomeksi ja englanniksi, hakijalla tulee olla tätä ajatellen riittävä kielitaito. Kokemus kansainvälisestä toiminnasta katsotaan eduksi.

Olet hakemassa töitä kansainvälisen liiketoiminnan parista – haluat suuntautua esimerkiksi myyntiin & asiakkuuksien hallintaan, markkinointiin, messutapahtumaorganisointiin, osto- ja hankintatoimen tehtäviin, jakelukanavien kartoittamiseen & kehittämiseen, yhteistyökumppanien kartoittamiseen, ohjelmisto-/IT-tuotteiden lokalisointiin, sopimusneuvotteluihin, alihankintaverkoston rakentamiseen, asiakaspalvelutoimintoihin jne. Yritysten tarpeet ovat yksilöllisiä ja tämä koulutus voi olla väylä juuri sinua kiinnostavaan tehtävään ja työpaikkaan! Tutustu täältä millaisiin tehtäviin haemme osaajia juuri nyt!

F.E.C-koulutuksen aikana osallistuja voi saada työttömyysetuuttaan; koulutusjakso Helsingissä sekä opintojakson lennot, majoitus ja tapahtumat ovat osallistujalle maksuttomia. Tarkista etuutesi taso työhallinnosta (TE-toimisto) tai edun maksajalta (kassa, jonka jäsen mahdollisesti olet).

Hakeminen

Haku koulutukseen on päättynyt 28.1.2019. TalentGate on yhteydessä esivalinnasta edenneisiin hakijoihin.

Koulutuksessa voit aloittaa sopivan yhteistyöyrityksen tai -organisaation löydyttyä tammi-helmikuun aikana. TalentGate esittelee profiilisi yrityksille, jotka kiinnostuessaan haastattelevat sinut henkilökohtaisesti. Osallistuminen TalentGaten F.E.C-koulutukseen edellyttää sopivaa yrityspaikkaa, tämä voi löytyä joko TalentGaten yritysverkostosta tai vaihtoehtoisesti omien toimiesi kautta yhteistyössä TalentGaten kanssa.

Lähijaksot Helsingissä, opintomatka Arabiemiraatteihin

F.E.C-koulutus sisältää noin 22 päivän koulutuskokonaisuuden (lähi- ja etäopetusta), joka toteutetaan yhteistyössä kansainvälistymisen asiantuntijoiden kanssa. Kouluttajat edustavat sekä korkeakouluja että alan asiantuntijaorganisaatioita ja -yrityksiä.

Lähijaksot Helsingissä toteutetaan TalentGaten koulutustiloissa Ruoholahdessa. Opintojakso Dubaissa toteutetaan maaliskuussa 2019.

Koulutuksen pääteemat:

1) Johdatus kansainvälistymiseen & kansainvälistymisstrategiat
2) Kansainvälinen markkinointi; tuotteistaminen
3) Myyntiosaaminen, myyntitaitojen kehittäminen
4) Sopimukset, immateriaalioikeudet ja niiden suojaaminen
5) Kohdemarkkinajakso: Dubai, Arabiemiraatit (viikko 13, 6 päivää)
6) Työelämätaidot, urasuunnittelu, työnhakuvalmennus

Miksi Arabiemiraatit / Dubai?

Lainaus Team Finland -sivustolta: Arabiemiraatit tarjoaa suomalaiselle yritysmaailmalle merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Maan kasvuodotukset pitkällä tähtäimellä ovat hyvät ja niihin liittyvät kehittämissuunnitelmat mittavat. Suurien infrastruktuurihankkeiden lisäksi Arabiemiraatit hakee uusinta teknologiaa sekä osaamista – usein etsitään myös parasta ja kalleinta. Korkean teknologian kysyntä kattaa myös kapean alan hightech -osaamisen, joka merkitsee liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille pk-yrityksillekin. Suomalaisyritysten vahva läsnäolo sekä suomalainen osaaminen ja asiantuntemus Arabiemiraateissa tarjoavat hyvät edellytykset kartoittaa vienninedistämisen kannalta potentiaalisia sektoreita ja signaloida markkinatrendejä Suomeen. Suomalaisten yritysten viennin kannalta potentiaalisia sektoreita ovat terveydenhuolto, koulutus, uusiutuva energia, rakennusteollisuus ja informaatioteknologia.

TalentGate on kansainvälistymistä edistävien koulutusten asiantuntija – henkilöstömme on toteuttanut vastaavia koulutuksia vuodesta 1996 lähtien. Verkostoitumis-, markkinaselvitys- ja opintomatkojemme kohteita ovat Arabiemiraattien ohella olleet mm. Piilaakso, Aasia (HongKong, Malesia, Singapore) sekä Euroopassa Bryssel, Lontoo ja Berliini.

Yritykset – mahdollisuus uuden työntekijän löytämiseen kouluttaen!

TalentGaten F.E.C-koulutukset ovat suunnattu yrityksille ja muille organisaatioille, joilla on alustavia henkilötarpeita ja jotka haluavat kouluttaa tätä kautta itselleen uuden työntekijän. TalentGaten F.E.C-koulutus tuo mahdollisuuden valita työnhakijoista omiin tarpeisiin potentiaalinen työntekijä perehtymään ja työn sekä kouluttautumisen kautta pätevöitymään yrityksen tehtäviin.

Yritykset haastattelevat TE-toimiston kautta jatkoon hyväksyttyjä hakijoita ja valitsevat kukin tarpeisiinsa soveltuvan henkilön tammi-helmikuun 2019 aikana. Valinnan jälkeen solmitaan koulutussopimus n. 6 kk kestoiselle (120 arkipäivää) F.E.C-koulutusjaksolle. Koulutussopimus on palkaton ja yritykselle tuleva osuus koulutuksen kustannuksista on 7.800 € (+alv.24%) per valittu koulutettava. Tämä laskutetaan yritykseltä siinä vaiheessa kun henkilövalinta joukosta on tehty ja valittu henkilö aloittaa yrityksessä perehtymisen. Yrityksillä ja työnhakijoilla on erittäin hyviä kokemuksia TalentGaten F.E.C-koulutuksista; noin 80% koulutettavista saa F.E.C-koulutuksen kautta työpaikan.

Kiinnostuitko? Lisätietoa yrityksille: