Päivitä hakemuksesi

Case Precis: Talentgaten palvelu vähentää rekrytoinnin riskejä


Yrityskokemukset

16.12.2021

Mainostoimisto Precis on Hämeenlinnassa toimiva mainostoimisto, joka työllistää 10 henkilöä. Precis on rekrytoinut Talentgaten koulutusohjelmien kautta yhden henkilön digimarkkinoinnin tehtäviin ja heillä on tällä hetkellä koulutusohjelman kautta kaksi henkilöä vastaavissa tehtävissä.

Preciksen Timo Pietilä pitää rekrytoivia koulutusohjelmia suorarekrytointia toimivampana keinona ja kokee palvelun kulmakiveksi luottamuksen ja arvostuksen.

Rekrytoiva koulutusohjelma toi apua rekrytoinnin haasteisiin

”Talentgaten Hanne Salo oli minuun yhteydessä useampi vuosi sitten ja kertoi palvelusta. Tästä alkoi perusluottamuksen rakentaminen”, Timo muistelee ensimmäistä kertaa, kun kuuli Talentgaten palveluista.

Rekrytoivat koulutusohjelmat eivät olleet Timolle entuudestaan tuttuja, mutta rekrytointiin liittyvät haasteet sitäkin tutumpia.

”Rekrytointi vaatii isoja ponnistuksia ja siitä on isot riskit. Kun itse tekee voi onnistua hyvin tai voi mennä metsään. Olen ollut palkkaamassa monia ihmisiä ja muutaman haastattelun perusteella ei voi sanoa, mitä arki tulee olemaan ja miten henkilö oikeasti soveltuu porukkaan.”

Rekrytoiva koulutusohjelma vaikutti hyvältä rekrytoinnin väylältä, sillä ennen työsuhteen solmimista yhteistyö aloitetaan puolen vuoden ohjelmajaksolla, joka on kuin kokeilujakso.

Yhteistyön pohjana luottamus ja arvostus

Timo arvostaa palvelussa erityisesti sitä, ettei hänen itse tarvitse pitää silmällä avoimia koulutusohjelmia, vaan Talentgatelta ollaan heti yhteydessä, kun soveltuvia osaajia olisi tarjolla.

”Pidetään Hannen kanssa yhteyttä säännöllisen epäsäännöllisesti. Hanne tietää, mihin suuntaan ollaan menossa ja mitä tarpeita tulevaisuudessa on täytettävänä.”

Kun Talentgatelta tulee soitto, Timo tietää, että sopivia hakijoita on tullut vastaan. Ensin käydään keskustelu siitä, millaisia kandidaatteja on löytynyt ja millaisia keskusteluja heidän kanssaan on käyty. Tämän jälkeen Timolle toimitetaan CV ja lisätietoa kandidaateista. Haastattelu potentiaalisten henkilöiden kanssa sovitaan pikaisesti ja myös valinnat tehdään heti haastattelun jälkeen.

Timo arvostaa erityisesti sitä, että Talentgatella tunnetaan hänen ja Preciksen tulevaisuuden tilanne.

”Hannen kanssa on syntynyt arvostus ja luottamus on olennaisen tärkeää. Kun Hanne soittaa niin tiedän, että hänellä on jotain tärkeää asiaa.”

Rekrytoiva koulutusohjelma vähentää rekrytoinnin riskejä

Suorarekrytointiin verrattuna Timo arvostaa erityisesti rekrytoivan koulutusohjelman ”kokeilujaksoa”. Kun uusi henkilö aloittaa koulutusohjelman kautta, varsinainen rekrytointi tehdään vasta 6 kuukauden ohjelman jälkeen.

”Tuona aikana nähdään hyvin, onko ihminen sellainen, joka sopeutuu meidän porukkaan, ja jonka osaaminen ja kiinnostus on sitä mitä haetaan”.

Rekrytointiin verrattuna myös rekrytoivien koulutusohjelmien hintalaatu-suhde on parempi.

Eniten Timo kuitenkin arvostaa Talentgaten palvelua, joka säästää häneltä aikaa ja vaivaa. Talentgaten kautta hänelle esitellään vain sopivimmat ehdokkaat, jotka ovat motivoituneita alasta ja tehtävästä.

”Arvostan sitä, että joku, joka pyörittelee näitä asioita ammatikseen, tekee esikarsinnan. Tämä on minulle jo vahva suositus. Minulla on luotto siihen, että kun Hanne sanoo että nyt on hyvä, niin höristän korvia.”

PalVELU SOPII LOISTAVASTI KASVUYRITYKSILLE

Timo suosittelee palvelua erityisesti kasvuyrityksille, jotka eivät hae alan guruja, vaan ovat halukkaita itse kasvattamaan osaajat. Mainostoimisto Preciksen kaikki työntekijät ovat tulleet taloon junior ammattilaisina, ja oppineet ja kasvaneet alan asiantuntijoiksi yrityksen opeissa.

”Haemme ihmisiä, joilla on kiinnostusta ja pohjatietoa alasta sekä intohimoa kehittyä digimarkkinoinnin ammattilaisiksi. Tavoitteena on, että uusin henkilö on meistä se, joka menee pisimmälle alalla. Me vain luomme puitteet tälle.”

Ja juuri tällaisiin tarpeisiin rekrytoiva koulutusohjelma on loistava rekrytoinnin väylä.

Lue lisää rekrytoivista koulutusohjelmista täällä!

 

Lisää asiakastarinoita