Päivitä hakemuksesi

Koulutusohjelman kautta päivitys tutkintoon ja uralle uusi suunta


Hakijakokemukset

16.12.2021

Laura Mustonen oli kesällä 2020 uuden edessä, kun pandemia vaikutti haastavasti silloisen toimialan markkinatilanteeseen. Kymmenen vuotta myyntitehtävissä työskennellyt Mustonen pohti seuraavaa askelta urallaan ja törmäsi ilmoitukseen Kasvumarkkinointiosaaja F.E.C. -koulutuksesta. Uusi ura-askel löytyi koulutuksen kautta, joka käynnistyi vuoden 2020 alkusyksystä.

Koulutusohjelmasta seuraava ura-askel

”Tein paljon töitä työnhaun eteen ja ilahduin, kun sain tiedon koulutusohjelmasta TE-toimistosta. En tiennyt aikaisemmin tällaisesta mahdollisuudesta.” 

Mustonen

Mustonen osallistui koulutusohjelman infotilaisuuteen, jossa kuuli lisää kokonaisuudesta ja päätti tehdä hakemuksen ohjelmaan. Yhteistyöyrityksien tehtävistä ei löytynyt sillä hetkellä juuri Mustosen kohdalle sopivaa tehtävää, joten tilannetta lähdettiin kartoittamaan yhdessä Hämeen asiakkuuspäällikön Hanne Salon kanssa.

”Juteltiin Hannen kanssa ja kartoitimme mitä olen tehnyt, mikä minua kiinnostaa ja mitä voisin tulevaisuudessa tehdä. Minulla on markkinoinnin tausta, mutta olen pitkälti työskennellyt B2B-myynnin parissa. Keskusteluissa alkoi hieman selvitä, että mikä uran uusi suunta voisi olla.”

Yrityspaikkaa kartoitettiin yhdessä erityisesti huonekalualalta ja vaihtoehtoja nousi puolin ja toisin.

”Kerroin minua kiinnostavasta yrityksestä Selka Oy:stä ja lähdimme tätä edistämään. Tämä poiki sitten kutsun haastatteluun markkinoinnin tehtäviin.”

Haastattelun jälkeen Mustoselle tarjottiin paikkaa ja hän pääsi aloittamaan markkinoinnin tehtävissä koulutusohjelmassa alkusyksystä 2020. 

Koulutuspäivien opit käytäntöön

Pian yrityksessä aloittamisen jälkeen alkoivat myös ohjelman koulutuspäivät. Ohjelmaan kuului yritystyöskentelyn lisäksi monipuolinen 20 päivän kokonaisuus mm. markkinoinnin automaation, palvelumuotoilun, hakukoneoptimoinnin, sisältömarkkinoinnin ja brändimarkkinoinnin teemoista. Koulutuspäivät kulkevat yritystyöskentelyn rinnalla, jolloin koulutuksen oppeja pystyy hyödyntämään myös käytännössä.

”Usein huomasin, että juuri koulutuksissa käsitellyt asiat nousivat töissäkin esiin. Teemat menivät vähän kuin käsi kädessä ja huomasin, että nämä ovat tuttuja juttuja minulle koulutuksesta.”

Koulutuksissa oli mukana useita kouluttajia, joita Mustonen kuvaa alansa huippuasiantuntijoiksi. Laadukkaista koulutuspäivistä Mustonen sai päivitystä omaan osaamiseen, sillä markkinoinnin tutkinnon opiskelleena työura oli pitkälti myynnin tehtävistä.

”Ala on muuttunut paljon kymmenessä vuodessa. Itselle silmiä avaavaa oli ymmärtää, että nykypäivänä markkinointi on ikään kuin myynnin kärki. On tärkeää, että nettisivut ja sen sisällöt ovat kunnossa, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät meidät.”

koulutuksen avulla työpaikka ja päivitetty tutkinto

Ohjelman päätyttyä Mustonen jatkaa Selka Oy:llä markkinoinnin tehtävissä erityisesti yrityksen nettisivujen ja verkkokaupan parissa. Koulutuksen teemoista onkin monipuolisesti hyötyä niin työtehtävissä kuin jatkossakin.

”Tämä koulutus antoi minulle työpaikan, mutta samalla myös päivitti tutkintoni niin, että voin käyttää sitä myös jatkossa.”

Koulutusohjelma oli Mustoselle erityisen hyödyllinen juuri tutkinnon päivittämisen näkökulmasta. Taustalla hänellä on markkinoinnin tradenomin tutkinto, mutta valmistumisen jälkeen myyntitehtävissä toimineena osaaminen markkinoinnin teemoista oli jo hieman vanhentunutta. Pitkän myyntikokemuksen ja markkinoinnin täydennyskoulutuksen pohjalta hänellä on nyt laaja ymmärrys nykypäivän myynnistä ja markkinoinnista.

”Tämän koulutuksen jälkeen voin sanoa, että mulla on se markkinoinnin tradenomin tutkinto ja olen nyt päivittänyt sen nykyaikaan. Koulutus tavallaan herätti pohjakoulutukseni henkiin.”

Koulutusohjelma oli Mustoselle hyvä vaihtoehto, jonka avulla hän päivitti tutkintonsa nykyaikaan ja otti uuden askeleen urallaan. Mustonen suositteleekin ohjelmaa myös muille, sillä sen avulla voi täydentää osaamistaan ja saada uusia työmahdollisuuksia!

Tutustu tällä hetkellä haussa oleviin koulutusohjelmiimme lisää täältä!

Lisää asiakastarinoita