TalentGate ja Sofigate Oy starttasivat Tietoyhteiskunnan tekijät – RekryKoulutuksen syksyllä 2015, jonka kautta 14 työnhakijaa aloitti koulutussuhteen Sofigatella tavoitteenaan työllistyminen jakson päätteeksi. YLE:n uutisessa yksi osallistujista, Timo Ahonen, kertoo kokemuksiaan RekryKoulutuksesta: ”Koulutus sopi minulle täydellisesti. Olen oppinut paljon uutta ja samanaikaisesti sain olla mukana ja toimia asiakasprojekteissa.”

Ahonen oli yksi yli 2000 työntekijästä, jotka lomautettiin Microsoftilta viime kesänä. Syksyllä alkanut rekrykoulutus on tuottanut jo konkreettista tulosta — Ahonen on kirjoittanut työsopimuksen Sofigaten kanssa, vaikka varsinainen koulutusjakso ei ole vielä edes päättynyt. Tämä onkin ollut RekryKoulutuksen päätavoite.

”Pyrimme siihen, että kaikille koulutukseen osallistujille tarjotaan töitä”, kertoo Sofigaten varatoimitusjohtaja Sanna Siniketo. Hän myös kehuu RekryKoulutusta yhtenä tehokkaana keinona saada nopeasti työvoimaa yritykseen. Osallistujat pääsevätkin alusta asti mukaan käytännön työhön ja omaksuvat samalla yrityksen kulttuurin. Lisäksi yrityksen tarpeiden mukaan räätälöidään koulutuskokonaisuus, joka tukee osallistujia kehittymään tuleviin työtehtäviinsä.

RekryKoulutuksia järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen ja kouluttajaosapuolen, TalentGate Oy:n, kanssa. TalentGaten Joni Helomaa kannustaakin yrityksiä huomioimaan RekryKoulutuksen potentiaalin yhtenä rekrytointiväylänä: ”Yritysten ei tarvitse kertoa massoille, että he tarvitsevat työntekijöitä”. RekryKoulutukset sopivat varsinkin yrityksille, jotka tarvitsevat kiireisesti uutta työvoimaa osastoille, joissa ei ole valmiita koulutusmahdollisuuksia. TalentGate tarjoaa rekrykoulutuksillaan asiantuntevan henkilövalintaprosessin, joka kattaa markkinoinnin, hakemusten vastaanottamisen sekä ehdokkaiden haastattelun ja esittelyn asiakasyritykselle.

TalentGaten asiakkaat Sofigate Oy ja Tietoyhteiskunnan tekijät -RekryKoulutukseen osallistuva Timo Ahonen kertovat RekryKoulutuksen hyödyistä FST:llä. Katso koko uutinen YLE Areenasta!

Lisätietoa: